Г. М. РУДИЙ – ВИДАТНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ КРИМІНАЛІСТ-ПРАКТИК ПОЧАТКУ ХХ СТОЛІТТЯ (ДО 155-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТА 100-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ ЗАГИБЕЛІ) - Чисніков, В. М. (Криміналістичний вісник, 2018)
Висвітлено життєвий шлях і новаторську службову діяльність начальника сискного відділення Київської міської поліції титулярного радника Георгія Михайловича Рудого (1863–1918 рр.) – талановитого сищика, одного з піонерів застосування науково-технічних засобів у боротьбі зі злочинністю в Російській імперії, у тому числі валізи сищика (слідчого чемодана), батька вітчизняної дактилоскопії та службового собаківництва, родоначальника поліцейської експертно-криміналістичної служби на території України, а також автора першого в Росії документа (інструкції) з регулювання діяльності чинів сискної поліції. Ключові слова: Г. М. Рудий; дактилоскопія; слідчий чемодан; собаки-шукачі; Інструкція чинам Київської сискної поліції; історія криміналістики.