ФАЛЬШИВОМОНЕТНИЦТВО У ЦЕНТРАЛЬНІЙ ТА СХІДНІЙ ЄВРОПІ В ДОБУ СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ ТА РАННЬОГО НОВОГО ЧАСУ: Розділ 3. Велике князівство Литовське - Бойко-Гагарін, А. С. (Криміналістичний вісник, 2023)
Після об’єднання Полісся, Подніпров’я та Волині під владою Литви монети, карбовані від імені великих князів литовських, набувають значного поширення на українських історичних землях, учені наголошують, що аж від найбільш ранніх анепіграфних денаріїв.