ФАЛЬШИВОМОНЕТНИЦТВО В ЦЕНТРАЛЬНІЙ І СХІДНІЙ ЄВРОПІ В ДОБУ СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ ТА РАННЬОГО НОВОГО ЧАСУ: Розділ 6. Угорщина Розділ 7. Шведська окупація земель Балтії Розділ 8. Молдова і Трансильванія - Бойко-Гагарін, А. С. (Криміналістичний вісник, 2025)
Фальсифікати денаріїв короля Саламона Арпада (1063–1074) чи не найперші відомі науці підробки угорських монет. На околицях м. Нітра (словац. Nitra, Нітранський край, Словаччина) під час розкопок у похованні знайшли сім денаріїв короля Саламона Арпада, один з яких виявився мідним фальсифікатом [56, с. 44].