ФАЛЬШИВОМОНЕТНИЦТВО У ЦЕНТРАЛЬНІЙ І СХІДНІЙ ЄВРОПІ В ДОБУ СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ ТА РАННЬОГО НОВОГО ЧАСУ: Розділ 4. Польське королівство, Річ Посполита - Бойко-Гагарін, А. С. (Криміналістичний вісник, 2024)
На територію українських історичних земель польська монета проникає від часів правління династії П’ястів. Докладніше про цей період ідеться в розділі 2, присвяченому Київській Русі (див. Криміналістичний вісник. 2023. № 1(39). С. 149–161). Перші ж численні підробки трапляються за часів правління династії Ягеллонів у Королівстві Польському.